Loading...

Aminess i HTP Korčula donirali sredstva Zavodu za hitnu medicinu ispostava Korčula za nabavku reagensa

November 10, 2023

HTP Korčula, koji naravno posluje pod brendom Aminess Hotels & Resorts, i ove je godine donirao sredstva, ovog puta u iznosu 1000 eura za postupke krvnih analiza koje se obavljaju u laboratoriju u sklopu Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije, ispostava Korčula. Ovo je već treća godina u kojoj Aminess donira sredstva potrebna za reagens koji je nužan za laboratorijsku obradu krvi pacijenata Zavoda za hitnu medicinu ispostava Korčula. Naime, prije nekoliko godina donacijama lokalnog stanovništva nabavljen je aparat za vađenje krvi, no za njegov rad nužan je i reagens za analizu krvi, čija cijena konstantno raste.

Aminess ovom donacijom uvelike olakšava rad otočkog doma zdravlja i život lokalnih pacijenata, koji su otežani zbog nedostatka medicinsko-biokemijskog laboratorija. Naime, sredstva za kupnju reagensa koji je potreban za rad aparata za vađenje krvi ne pokrivaju se iz zdravstvenog sustava, stoga je ova donacija od iznimne važnosti i velike pomoći.

Naša kolegica Marina Brčić, direktorica Aminess Port9 Resorta, koja zadnjih godina prati iz prve ruke projekt donacija te sa Zavodom gradi odličan odnos, poručuje: „Iznimno smo ponosni što možemo i na ovaj način pridonijeti kvaliteti zdravlja lokalnog stanovništva i turista koji koriste usluge Zavoda za hitnu medicinu ispostava Korčula. Unapređenje kvalitete života u destinacijama u kojima poslujemo kroz korporativne inicijative i donacije jedan je od prioriteta Aminessa. Kvalitetan rad lokalnog doma zdravlja osim za lokalne stanovnike važan je i zbog sigurnosti svih naših zaposlenika i naših gostiju i drago nam je da i na ovaj način možemo doprinijeti boljitku lokalne zajednice.”

gallery

1 — 3